Gebitsreiniging

Heeft uw hond last van tandplak of tandsteen? Ervaart uw hond veel stress bij de dierenarts of wilt u een dure gebitsreiniging waarvoor uw viervoeter onder narcose moet liever zien te voorkomen? Lukt het u zelf niet om de tanden te poetsen?

Ik bied een behandeling die stil, geheel pijnloos en zonder verdoving wordt uitgevoerd. Het kan worden toegepast op een gebit met lichte problemen, zoals: een slechte adem door tandplak, bruine aanslag (tandsteen) en ontstoken tandvlees.

Hoe werkt het?
Voor de behandeling maak ik gebruik van een ultrasone tandenborstel. Deze geeft geluidstrillingen die ervoor zorgen dat de microblaasjes in de speciale tandpasta exploderen (de hond voelt hier niets van). Dit zorgt ervoor dat tandsteen binnen enkele minuten poreus wordt. Met schone, witte tanden als resultaat.

Een behandeling duurt ongeveer 30 tot 60 minuten. Mocht er na enige tijd weer tandplak/steen vormen, kunt u voor een herhaalbehandeling kiezen. Hierdoor hoeft u thuis tussendoor niet te poetsen.

Belangrijk
In enkele gevallen kan ik de hond niet behandelen. Bijvoorbeeld wanneer de hond het niet toestaat dat er in zijn/haar bek gekeken wordt of wanneer een gebit dusdanig is aangetast dat een behandeling onder narcose (uitgevoerd door een dierenarts) noodzakelijk is. Ik zal ten alle tijden zelf beoordelen of een gebit behandeld kan worden, zo niet verwijs ik u door naar een dierenarts.

Kosten
Grondige behandeling   €54,-

Voorbeeld

20180905_150627 20180905_164421
Voorbeeld 2: Een chihuahua met duidelijk ontstoken tandvlees. Na het verwijderen van het tandsteen zal het tandvlees na enkele dagen weer rustig worden.
 
20181219_134402
20181219_143645